Mijn Osdorp veranderd

geplaatst in: verhalen | 0

Ben sinds eind november 2013 niet meer een bewoner van mijn geboortestad maar in de tussentijd is er best veel veranderd het ouderlijk huis van ons moest plaats maken voor nieuwe woningen de straat bestaat nog wel maar het voelt niet meer of ik er ben geboren en getogen.

Mijn eerste zelfstandige woning op de Steelvlietstraat is ook gesloopt en ook daar zijn nieuwe woning in de plaats gekomen. Nu wordt de hele straat Steelvlietplein genoemd de vroegere blokken één en twee zijn samengevoegd en waar het snoepkarretje heeft gestaan is de ingang van de Lukasschool geworden.

En voor die woningen is een grote bouwput waar toen de blokken drie en vier stonden het is zo anders geworden mijn hele jeugdherinneringen zitten nu alleen in mijn hoofd.

Iedere dag rij ik er langs en dan denk ik hier heb ik gewoond en het was er zo leuk en gezellig die oude tijd mis ik wel hoor. Het speeltuintje,het grasveld waar we zomers met een pierenbadje hebben gestaan en waar we gevoetbald hebben over de stoep geracet hebben met elkaar.

Toen ze daar begonnen had ik ooit foto’s van gemaakt en toen heb ik best een traan gelaten jammer genoeg ben ik ze kwijt geraakt nu hoort het bij mij verleden. Ik kan wel zeggen werk er nog wel in Osdorp maar zou er niet meer terug willen wonen want het voelt niet meer het zelfde.

De Hoekenes waar vroeger lampenzaak Elvy stond en de sigarenboer Braber volgens mij en kapper Vos en weet ik niet meer welke winkels nog meer worden ook gesloopt alles staat daar leeg en allemaal hekken erom heen de laatste keer een foto genomen voor het tegen de vlakte gaat.

Osdorp is geen Osdorp wat ik uit mijn jeugd ken en misschien nog een aantal jaar voor ik voor altijd gedag er tegen zeg,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *