Netflix genomen 12

geplaatst in: verhalen | 0

Welke films heb ik gekeken de afgelopen tijd. Mijn beste vriendin Anne Frank.Het was net in de periode dat de joden werden getransporteerd naar concentratiekampen maar het gaat op en neer van in de tijd dat zij met een gele jodenster moesten lopen en overal geweerd werden.Anne Frank haar beste vriendin Hannah Goslar die zat in een andere concentratie kamp met een hoge schutting zat zij gescheiden van Anne Frank na de bevrijding wordt Hannah verpleegster in Palestina en Anne Frank overlijd maar door haar dagboek wordt zij beroemd.

Vaak keken Marco en ik films over de tweede oorlog maar de film Anne Frank’s dagboek hebben we nooit samen gekeken misschien Marco ooit in het verleden maar ik heb het toevallig gisteren 20 april gekeken en dan kijk je toch met afschuw naar wat de Duitsers deden met de Joden in 1942 of eigenlijk veel eerder vooral in Duitsland maar vanaf 6 Juli 1942 doken zij onder in het achterhuis ooit met een schoolreisje als dat zo mocht heten ben ik daar één keer geweest en in mijn do-list zou ik er nog een keer naar toe willen ik hoop dat toch ooit waar te maken.Maar het leven met 8 personen in zo’n kleine ruimte dan slaat de emoties en irritatie toch vaker toe.In Augustus de vierde 1944 worden ze toch de gedeporteerd naar kamp Westerbork.Deze geschiedenis moeten in mensengeheugen blijven voor leven dit mag nooit meer gebeuren zo’n rassenhaat. Ik ging vroeger vaak naar museums van de tweede wereld oorlog wij zijn met mijn Bessie en haar zoon nog naar het Oorlogsmuseum Overloon geweest de zoon van mijn Bessie vond het heel interessant.En de tweede film heet:Das Tagebuch der Anna Frank.

Nu kijk een hele andere serie The Night Agent .Daar gaat het over Peter werkt in de kelder van het Witte Huis waar hij telefoontjes ontvangt van FBI agenten die in nood zitten.Rose logeert bij haar oom en tante maar wat hebben zij met de FBI te maken want zij worden vermoord en Rose is daar getuige van en de FBI houdt niet van losse uiteindes dus Peter en Rose slaan op de vlucht met een harde disk die zij gevonden in de verborgen hut van haar oom en tante. Maar Peter zit bij de FBI om de naam van zijn vader te zuiveren.Ik vertel al te veel wil hem zien kijk naar de titel dan vind je het op Netflix,

Liefst Esther 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *