Onze reis naar Gambia

geplaatst in: verhalen | 1

Van de week de koffer goed ingepakt dat kan mijn man zo goed dus ik laat hem lekker gaan. Ik was al om 6 uur wakker en wilde nog het huis schoon achterlaten en alles afwassen voor dat we vertrekken de afval al in de container gedumpt en nu op ons gemak ontbijten en ik ben zo opgewonden voor de reis alles al in mijn handbagage zitten en manlief is nu aan het douchen en dan wachten tot we worden opgehaald door de taxi die ons af gaat zetten op Schiphol.

Moet mij nog bezig houden tot twaalf uur dan maar even de stofzuiger door het huis halen.

Koffer alvast in de gang gedaan en nu nog even onze mobiels laden en dan zijn we klaar voor vertrek. Heb ik weer begint mijn linkeroor weer wat op te zetten maar gelukkig valt het nu erg mee.

Schiphol

Rond tien over twaalf werden we opgehaald en waren rond tien voor één op Schiphol en deden even rustig aan peukje roken en toen we uitgerookt waren begaven we ons naar incheck balie het is gelukkig niet druk dus we waren er gauw doorheen. We hadden tot drie uur de tijd om ons naar de de gate D23 te begeven. Bij de controle handbagage werden we wel een tijdje bezig gehouden in mijn handbagage had twee kleine portemonnees een met de sleutels van de koffer en de andere wat munt geld na 20 minuten waar we klaar en konden door paspoortcontrole eindelijk achter de douane gauw de wc op zoeken moet heel nodig. We kwamen langs de Mc en hebben even iets tot ons genomen.

Drinken en roken tot we in konden stappen we werden in groepen van 10 rijen om geroepen.
Na eindelijk 20 minuten konden we gekoppeld worden en werd het vliegtuig naar achter gereden en konden we naar de baan om op te stijgen,omdat het vliegtuig zo goed als leeg was mochten de mensen na het stijgen een andere plaats nemen.
De persoon die op onze rij zat die deed dat zodoende hadden we drie stoelen voor ons zelf.
Marco ging op de derde stoel zitten en hadden we de middelste stoel leeg en kon ik lekker uitgebreid liggen op twee stoelen.
LRG_DSC02400 (1)
De vlucht liep voorspoedig en voor we het wisten kregen we ons eten en drinken en het was wel lekker zo om even te relaxen in het vliegtuig.
LRG_DSC02396
Tussen door kregen we ook een snack aangeboden en we hadden er lekker van gesmuld.
LRG_DSC02401
De tijd vloog voorbij voor we het wisten werd de landing ingezet in Sal daar hadden we een tussenstop en dan gingen er mensen eruit en er kwam mensen bij…..

 

Maar nog was het vliegtuig leeg mensen die in Sal binnen kwamen die konden niet op de plek zitten wat er op hun boardingpass stond want die plaatsen waren door de andere al bezet.
Lopend moesten ze over het platform lopen dus dat was wel grappig om te zien.
Nu moesten we nog een uurtje vliegen om op onze plaats van bestemming te komen…..
Here we come Gambia……..
Eindelijk kwamen we aan ook wij moesten over het platform lopen naar de douane en om onze koffers te halen,het was er erg warm en we moesten nog papieren in vullen en eindelijk konden we doorlopen mannen stonden aan de kant om iedereen zijn koffers naar de bus willen brengen maar dat deden we niet wel gaven we ieder persoon 1 euro en daar waren ze heel erg blij mee.
Toen kwamen we eindelijk aan we zijn moe en willen zo snel mogelijk naar het hotel maar voor we naar de bus kunnen moeten we door de douane en eerst papieren in vullen mannetje staan er in de rij om je koffers naar je bus te willen brengen maar we laten onze bagage niet los dus alles moet door een scanner en nu kunnen we eindelijk richting de bus lopen en eindelijk zitten we om te vertrekken het is al donker als we bij het hotel aankomen kunnen geen foto’s maken en je ziet niet eens waar je heen rijdt maar ja we vertrouwen op de chauffeur die ons brengt……
Voor het hotel staan er een stuk of tien taxi’s die om toeristen roepen om hun aandacht.Maar we moeten ons inchecken en dan kunnen we naar onze kamer gebracht worden.We krijgen een kamer op de boven verdieping maar mijn mannetje wilt geen trap lopen en gaat nu regelen dat we een beneden kamer krijgen.

 

Na tien minuten kwam de man van de receptie met de mededeling dat hij een andere kamer voor ons had op de begaande grond en konden we onze spullen verhuizen.
Het is wel iets verlopen dan waar we eerst zaten maar het is geen probleem.

 

Ik begin alvast onze spullen in te ruimen maar we hebben het zo warm en onze airco die geeft nog geen kou dus we besloten of we nog iets kunnen drinken bij de bar gelukkig is de barman zo lief dat hij ons nog een drankje wil voorschotelen dus we hebben een lekker een koude cola en na het drankje zoeken we ons bedje op en gaan we lekker slapen onderhand is het in Nederlands tijd al bijna drie uur In Gambia is het pas één uur.
LRG_DSC02447
Nou we gaan even slapen het vervolg komt eraan…..
Liefste Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *