Oudjaarsdag/nacht

geplaatst in: verhalen | 4

31 december is een dag dat bij ons rustig verloopt samen lekker ontbeten met een uitsmijter en een kop thee voor mij en een kop koffie voor Marco.
We zitten heerlijk op de bank en kijken een aantal films die we hebben opgenomen.
Onderhand krijg je steeds meer gelukkig nieuwsjaarwensen toe gestuurd via Facebook of Whatsapp ook sturen we uiteraard de gelukkig nieuwsjaarwensen terug.
Er zijn al wat uurtjes verstrekken maar de tijd is nog niet aangebroken voor het nieuw jaar begint dus we gaan lekker wat makkelijks eten vis in de oven met wat patatjes.
Om ons heen horen we al veel knalvuurwerk en af en toe is er ook siervuurwerk afgestoken en elke keer als ik mijn nieuwe Iphone pak om te filmen is het afgelopen.
Ik heb besloten dat ik dit jaar het wil gaan filmen dus ik besloot om toch die vijf uur maar af te wachten en dan hoop ik dat ik genoeg film materiaal heb om op mijn You tube kanaal te gooien.
Maar die laatste vijf uur duren wel heel erg lang en ik begin wat moe te worden en Marco zei anders ga je even een dutje doen en maak ik je over een uurtje wakker zo gezegd,zo gedaan ik ga even tukken.
Marco is beneden gebleven en is tv gaan kijken na twee uur heeft hij mij wakker gemaakt en zei je sliep zo lekker en dacht laat je nog even liggen.
Even mezelf opgefrist en lekker op de bank plaats genomen en nog een film gekeken samen die duurde gelukkig bijna drie uur dus dan let je niet zo op de tijd.
Eindelijk zagen we op de tv dat de laatste minuten ingingen en we zijn met ons gezicht naar elkaar gericht gaan wachten om gelukkig nieuwjaar te wensen en dan is het eindelijk zover.
Tv hadden we op Nederland 1 of zo staan doet er niet toe er was muziek en ik stond bij het voor raam alvast klaar met mijn mobiel en ja hoor schitterend de eerst siervuurwerk is een feit hij staat vast op mijn mobiel,maar wij wonen op een hoekhuis dus aan alle kanten zag en hoorde ik vuurwerk en rende heen en weer voor achter en Marco zei ineens schatje doe nou rustig aan wat ben je toch van plan niemand kijk jou films toch dus hou maar op er mee.
Ik lag onderhand bij de achterdeur te filmen letterlijk op de grond lag ik en ik vond het owh zo mooi.
Ik herinner dat ik vroeger als klein meisje ook voor het raam zat om naar ons siervuurwerk te kijken mijn vader kocht bij een kennis die het liet overkomen uit Indonesië 1 zeven klapper en een aantal dozen met siervuurwerk en aangezien ik nog klein was mocht ik het alleen achter het raam bekijken later toen ik ouder werd mocht ik mee naar buiten maar nog niet afsteken en toen ik nog ouder was mocht ik mee helpen afsteken,we hadden ook vaak het huis helemaal vol met visite en daar ben ik blij om dat we maar met zijn twee zijn en het lekker rustig hebben.
Rond een uur of half twee was het hier gedaan en is de rust weer terug gekeerd.
We zitten nog even en ik doe alvast een film op mijn you tube kanaal,een film op mijn instagram en een op mijn Facebook pagina en toen was het wel genoeg geweest en zijn we lekker ons bed op gaan zoeken.
De volgende ochtend ben ik gelijk gaan kijken op mijn You tube kanaal hoeveel weergave ik had en toen zag een bericht staan.
Marco kwam beneden en ik zei ik heb een reactie gehad op mijn filmpje van You tube Marco die keek mij aan en dacht jij loopt mij gewoon in de maling te nemen.
Ik zei kijk dan,en lees het bericht dan en toen hij het zag was het echt menens iemand vroeg mij of hij het filmpje van mij kon krijgen,ik heb daar weer een antwoordt op gegeven en na een aantal keren heen en weer berichten sturen is Erik zo heet die man hier thuis geweest met een usb-stick en heb ik het gegeven.
Toen hij hier kwam met zijn zoontje vertelde hij elk jaar als hij vuurwerk afsteek dan filmpt hij het en dit jaar zou zijn zus het filmen en toen kwam ze er achter dat haar geheugen vol zat van haar mobiel en hij op You tube gekeken heeft naar vuurwerk in Bodegraven en zo op mijn kanaal kwam en zag dat ik zijn vuurwerk gefilmpd had van het begin tot het eind.
Dus zodoende heb ik Erik en zijn gezin heel erg blij gemaakt en ik zei gelijk tegen Marco zie je nou dat het heen en weer rennen om te filmen toch iets goed heeft gebracht.
Marco zei je heb gelijk er zijn toch wel degelijk mensen die jou blogverhalen en films bekijken sorry schat.
Ik zei maak niet uit ik voel nu dat ik iemand heel blij heb gemaakt en daar ben ik blij en trots op………

Ik wens voor iedereen die mijn blogverhalen lezen en volgen een gezond en een liefdevol jaar toe……….

Liefst 💋💋Esther💋💋

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *