Tea time……#27

geplaatst in: verhalen | 0

vraag:Maak geld gelukkig?

Mijn mening is niet,maar wel aangenamer.

Mijn schat zegt altijd met geld,maak je geld.

Als er iets in de aanbieding is dan sla je er veel van in,zo koop je altijd goede producten tegen een lagere (reclame)prijs.Dit geldt ook voor schoenen en kleding. Feitelijk heb je “van alles” voldoende en eigenlijk “niets nodig” en koop je alleen iets, als het echt goedkoop is.Zodoende gaan schoenen en kleding langer mee,omdat je ze minder draagt.In de uitverkoop koop je bijvoorbeeld:wel 4 broeken voor het bedrag van 1 broek (tegen de normale prijs)

Zal je mijn eigen verhaal vertellen.

Ik werk al jaren voor een en hetzelfde bedrijf,en ik krijg mijn geld altijd eens in de vier weken.
In het begin woonde ik nog bij mijn ouders thuis en had niet zoveel onkosten dus dan kan je sparen,maar van sparen was er weinig spraken van want je kreeg ineens zoveel geld op je rekening en je kocht van alles en nog wat zo was ik,met het gevolg dat ik de laatste week geld moest gaan lenen bij mijn moeder.
Toen ik met mijn dochter op mijn zelf ging wonen was het soms de laatste twee weken.
Toen ik mijn zoon kreeg was het ook niet anders,dus ik kreeg via mijn toemalige vriend een aanbod om ergens anders bij te werken,nou denk je dat moet nu zeker lukken om geld over te houden,maar niks was minder waar,hoe meer geld ik erbij kreeg,hoe meer ik uitgaf.
Dan dacht ik oké je kan via je bank voor een x bedrag rood staan dat deed ik dan ook,maar de ellende daarvan is dat moet je ook terug betalen en dan ook nog eens met rente.
Ik had ook zo een plan om geld weg te sluizen naar een andere rekening als ik op tijd was,zette mijn wekker en iets na zeven stortte de belastingdienst de kinderbijslag en als het gelukt was dook ik weer even mijn bed in.
Toen ik met marco ging deed ik dat ook en daar is het balletje gaan rollen om mij financiele zaken op orde te maken.
Maar om een lang verhaal kort te maken.
Marco mijn huidige partner die ging mij helpen hoe ik financieel het beter kon organiseren.
Ik kreeg in 2011 zoveel tegelijk,mijn winstuitkering,mijn jubileumgeld,mijn overige winstuitkering en ook nog mijn vakantiegeld.
En zo kwam Marco met de oplossing we betalen al je schulden af en wat je overhoud gebruik je om van te leven,werd er eerst kwaad over en dacht ben een volwassen vrouw en weet best wat ik kan en moet doen,gelukkig kwam ik na een paar dagen erachter dat wat hij zei de beste oplossing was.
Alles werd betaald en ik had maar heel weinig over,we maakte een lijstje wat ik nodig had over de hele maand aan onderhoud en gingen dat halen,ik zag die kar steeds voller en voller worden en werd heel erg bang dat ik bij de kassa zou staan met te weinig geld op mijn pas.
Nadat ik had afgerekend sprong in gat in de lucht en kon ik al mijn ingeslagen boodschappen meenemen.
Nu koop ik niet dingen die ik zie,maar ben er nu bewuster van dat geld maar een keer uitgegeven kan worden.
Dus geld maak mij niet gelukkig maar iets kopen voor weinig geld wel.

Liefst💋💋Esther💋💋

Wat vinden jullie maak geld gelukkig???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *