Uitstrijkje

geplaatst in: verhalen | 14

Ik was net een maandje vijftig geworden en toen lag er een brief in de bus voor een uitstrijkje te laten maken voor baarmoederhalskanker en je kon er aan meedoen of niet.
Ik hoefde er niet lang over na te denken en pakte de telefoon en belde mijn huisarts voor een afspraak,het kon niet meteen want ik wil het liefst het op mijn vrije dag zodat ik daar geen vrije ochtend moet vragen dus ik kon 22 januari om 9:10.
Normaal gaat Marco met mij mee als de dokter bezoek maar nu ging ik alleen want er werd niet veel gezegd of gevraagd waar ik nerveus voor hoefde te zijn.
Ik kwam er binnen in het paviljoen en zat net toen ik al geroepen werd dat ik mee kon lopen en toen ging ik in de behandelkamer zitten en er werd gevraagd hoe ik mij voelde en ik voel mij uitstekend hoor,geen klachten.
Ze keek op haar scherm en zei wanneer ben je voor het laatst ongesteld geweest,dat is al een tijd geleden ik ben ooit aan een poliep geholpen die in mijn baarmoeder zat en nadat ze het verwijderd hadden werd ik bijna niet meer ongesteld en dat bleek al in 2012 te zijn,Ik kreeg wel eens een druppel maar dat was alles dus volgens haar was mijn overgang al begonnen,heb je last van andere symptomen,dat ook weer niet.
Ze keek verder op het scherm en zei al je uitstrijkje zagen er goed uit dus deze zal ook wel goed komen,ik antwoordde nee hoor ik heb twee keer pap 2 en toen moest ik na een half jaar terug komen dus ik ben er wel wat nerveus over hoor sorry.
Nou mocht mijn broek uit trekken en op de behandeltafel liggen en ik moest even mijn handen onder mijn billen steken zodat ze er beter bij kon met het eendenbekje en zo werd er wat vocht uit mijn vagina geschraapt met een borsteltje en in een buisje gestopt.
Zo je kan er vanaf komen en je aankleden dan krijg je een brief thuis en als het ernstig is dan bellen we je op,ik vroeg of ze naar Marco wilde bellen want ik vergeet altijd wat er gezegd werd dus zijn nummer werd genoteerd.
Ik was klaar en liep naar buiten en in de tuin van de dokter zag ik in een boom twee mooie papegaaien zitten en die gaven mij een heel goed gevoel.

img_0137img_0138

Ik ben naar huis gegaan en toen moest ik ook mijn auto weg brengen voor een apk en onderhoudsbeurt en dat deden we in Woerden Marco reed achter mijn aan en ik had mijn auto afgezet en ben bij Marco ingestapt,we zouden gebeld worden als het klaar is.
Om de tijd te doden zijn we even bij ons vriend Arif geweest een bakkie gedaan en na een uurtje richting huis gereden,met een tussenstop bij het tuincentrum dat tussen Bodegraven en Woerden ligt en daar hebben we twee mooie vetplanten gekocht want onze planten waren meer dood dan levend.
Marco heeft ze verpot en nu ziet het er mooi uit.

Gelukkig hebben we nog meer tijd voor we de auto moeten ophalen want er moeten twee filters vervangen worden en de olie moet nog bij gevuld worden want we kregen onderweg een telefoontje dus we zijn nog even naar Alpen aan de Rijn geweest en even hier in het dorp en toen zag ik ook iets leuks in een winkel vitrine.

IMG_0078
Deze modellen zijn gemaakt met microbalkjes door een 83 jarige Bodegraver

Ik vond het zo mooi dat ik het op foto heb gezet……..nou we kunnen eindelijk mijn auto weer ophalen ik ben zo happy want de volgende morgen moet ik weer werken en dan kan ik dat met mijn eigen autootje doen……

2018-01-14-10-37-26.jpg

Share this content:

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *