Verschillende medicijnen

geplaatst in: verhalen | 2

Op zeven november kwamen we op het spreekuur want Marco wilde een keer goed slapen en we kregen dit medicijn voor geschreven.

31 oktober

De eerste nacht kon hij heerlijk slapen maar de tweede nacht lag hij weer wakker en dan waren de nachten heel erg lang en voor mij werden de nachten te kort elke keer voelde ik woelen in bed toch maar weer opnieuw contact opnemen met de HA en toen kregen we een andere medicatie.

7 november

Ook die werkte één nacht en de frustratie bij Marco steeds meer de overhand en soms werd dat op mij af gereageerd en dan was ook mij alles te veel in de ochtende zat ik beneden alleen en huilde en wist niet waarom er niks was om Marco een goede nachtrust te geven en ook na er wat gewicht weer af ik zag dit met wanhoop aan maar toch weer contact met de HA opgenomen er moet een andere medicatie zijn.

14 november

We zijn met nummer drie bezig hoeveel moeten we hebben om alles aan te kunnen normaal hebben we nooit woorden maar voor beide komt de frustratie naar boven door slaapgebrek ik sliep wel min of meer maar door steeds onderbroken te worden was ik s’morgens net een wandelende zombie en ik wilde niet boos worden op Marco maar dat had ik soms niet in de hand.

21&25 november

Toen kregen we deze eerst werd één per dag en vier dagen later was het twee per dag en toen hadden we al de uitslag gehad uitgezaaide kanker en toen gingen we over op morfine en een paardenmiddel om te kunnen slapen en paracetamol.

Toen begon hij heerlijk te slapen de eerste dagen sliep ik bijna 12 uur achter elkaar aan Marco bijna 14 uur het was voor beide de heerlijkste nacht in al die weken.                      Maar wat hij ook gebruik is Ibergogast en Relief met deze laatste doet ik af en toe halfje in de nacht en die Ibergogast is om verlichting in de buik.

Ik hou voor alle medicijnen een heel dagboek bij want Marco begint steeds meer te vergeten en ik weet anders niet wat hij precies heeft gehad op een dag en zijn laatste medicijn die hij er bij heeft is tegen misselijkheid en dat vond Marco in het begin een dingetje omdat het een zetpil is maar nu hij merkt dat het hem beter helpt om de dag door te komen en zijn voeding wat hij speciaal door een diëtist is uitgeschreven vraagt hij eigenlijk zelf om zijn zetpil

30 december.

Zijn sapjes mengen we met wat limonadesiroop want anders blijft aan zijn gebit zitten en zoals hij zegt:”lijkt het net lijm”.

Dit is al vanaf 23 november en daarbij eet hij kleine porties warm eten en gelukkig blijft wel op gewicht zoals Marco dat zegt alleen mijn gevoel en beeld van Marco zeggen wat anders hij is zoveel afgevallen en misschien houdt het vocht hem op gewicht.

Van een man die nooit medicijnen slikt tot een man met een kwart apotheek in huis. Als ik dit heb geschreven dan is zijn werkelijk conditie zo slecht hij komt met moeite de trap nog op en als hij even naar de toilet is geweest moet hij bijkomen en kan ik niks vragen hij is kortademig als hij wil praten. Vaak vragen vrienden hoe is het met jou? Daar kan ik heel kort over zijn mijn wereld staat op z’n kop maar ik hou mij goed om Marco de zorg,de liefde te geven om hem een mooie dag te geven,tuurlijk ik ga echt kapot van verdriet en soms lopen de tranen spontaan over mijn wangen en dan denk waarom gebeurd dit met ons we wilde nog zo veel van elkaar genieten.

Wat wij wel merken hoe veel hartverwamde vrienden we in al die jaren op vlietland om ons heen hebben gekregen en misschien leest bijna niemand van onze vlietland vrienden het maar bij deze wil ik iedereen heel erg bedanken voor de vriendschappen.

Namens Marco en mij we houden van jullie stuk voor stuk,

Esther 😘😘😘😘

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *