Vlietland 3

geplaatst in: verhalen | 0

Wat is het toch voor raar weer een dag slecht weer en dan de volgende dag stijgt de tempratuur zo de hoogte in,nou vinden wij het wel lekker want wij houden wel van een zonnige dag dus mij hoor je niet klagen behalve als het weer slechter wordt……..
Nou ’s morgens toen we op stonden was het best fris en omdat we via buienrader gekeken hadden wisten we dat het mooi weer zou worden maar de zon liet even op zich wachten,maar toen kwam het achter de wolken vandaan en de tempratuur liep ineens snel op…….
Vlietland here we come………….de tas heeft Marco ingepakt en ik had wat eieren gekookt om mee te nemen en toen waren we klaar voor vertrek…..
Toen we reden gaf het in de auto aan dat de buiten tempratuur al 23 was lekker genieten.
Het was niet heel druk en alles werd op de trekkar gebonden en nu snel in de zon liggen.
Ik had al vorige keer geschreven over de berenklauw nu hebben ze het naast het pad waar we lopen weg gemaaid,en door de storm waren er een boom omgewaaid en nu groeit er gewoon onkruid aan.

 

Marco loop alvast vooruit om ons kleed neer te leggen…..zie hem lopen

 

Nadat we ons hebben geïnstalleerd ben ik op zoek gegaan naar wat kikkers in een klein slootje want ons vriendinnetje Tanja had de vorige keer een aantal kikkervisjes gered dus ik was benieuwd of ik kikkers kon vinden…

 

Ik heb geluk er zit een kikker op een tak en ik zie iets blauws over het water zweven en nu hoorde ik van Tanja dat het een blauwe juffetje was ik wist niet eens dat dat bestond…
En ik ben even naar het grotere meer gelopen om af te koelen en wat zie ik in het water drijven,mensen wat is dit asociaal zeg……….allemaal blikjes,een fles en een bakje van eten………kunnen mensen hun troep niet in een prullenbak gooien moet het zo in het water gesmeten worden……….

 

Nou ik vind het werkelijk schandalig hoe er met de natuur om gegaan wordt ruim je troep toch op we zwemmen in het water maar ook de zwanen,eenden,futen en meerkoetjes waar moet ze dat nou doen zeg.
Van het gourmetten had ik nog wat brood over en bracht het mee naar de vlietland om de zwanen,meerkoetjes,eenden en futen te voeren en toen kwam moeder meerkoet van haar nest af en ik zag al van ver dat er iets in het nest zat en toen ik iets dichterbij kwam zag ik dit.

 

Zo schattig er waren twee eieren uitgekomen en ik mocht het van dichtbij aanschouwen ik vond het zo mooi……..jong leven op de vlietland…….en een kleine ging met pa of ma even in het water.
SAM_0245
Wat een prachtig gezicht zo leuk………maar de meerkoetjes met jongen worden wel steeds in de gaten gehouden door meneer kraai en hij loert er echt op…..maar vader of moeder die houden die kraaien ook in de gaten.

 

Ik kan niet veel doen als ik hem weg ga jagen denk pa of ma meerkoet dat ik hun ook wil verjagen dus ik laat de natuur hun werk gaan doen ook de merel is druk bezig met eten zoeken misschien voor hun jongen
SAM_0260
Deze merel die zoekt het hele veld af voor eten en als zijn snavel zo vol zit vliegt hij weg….ik hou wel van al deze mooie momenten en op de vlietland kan je het van heel dichtbij zien…….Je vind op de vlietland ook vaak veren en donsveren…

 

En Tanja die kwam weer aangerend met een kleine insect op haar hand die ze uit het water gevist heeft en heel netjes op een mooie grote blad gedaan heeft.
SAM_0258
Nou dit was weer even een update van de vlietland wordt vervolgd…….
Liefste Esther

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *