Vlietland 4

geplaatst in: verhalen | 1

Zoals jullie in mijn vorige blogs konden lezen heb al een tijdje de meerkoetjes gevolgd. Toen moeder en vader meerkoet eieren in het nest hadden en een paar weken erna dat er uit de 8 eieren twee jonge meerkoetjes waren gekomen,maar vandaag waren er vier jonge meerkoetjes en ze waren met papa en mama aan het zwemmen. Een heel mooi moment toen de vier jonge zich verdeelde tussen pa en ma,ze kwamen zelfs wat dicht in de buurt van ons nieuwsgierige naaktlopers.

 

Toen het wat rustiger werd op het veld waagde zich op het veld voorzichtig klommen ze een voor een op de kant. Pa en ma gingen even naar de andere kant in een smal slootje eten scoren zodoende hadden wij alle tijd om de jonge te fotograferen wat een schatjes zeg. Toen kwamen pa en ma weer terug en toen konden we ze ook als gezin fotograferen we leken wel de paparazzie die ons koningshuis op foto zette. Ook voerde ze hun jonge uitgebreid voor ons zodat we dat vast konden leggen. Toen de fotosessie klaar was zijn ze terug het water ingegaan dat was zo een mooi gezicht de jonge lieten zich in het water glijden,toen moesten de jonge naar bed,pa of ma bleven steeds op de kant komen om wat te smikkelen.

Ook liep moeder eend met haar jonge en die zocht haar plekje in een smaller slootje en ze liep wel te pronken met haar jonge……als je wat brood voerde dan nam zij het en de jonge beschermde ze heel goed.

Ik had ook nog gefilmd maar ik heb net een nieuwe camera gekregen van mijn schat en via een app heb ik alles naar mijn laptop gedaan alleen die filmpjes wilde niet lukken en die ben ik nu kwijt.
Maar de volgende keer zal ik beter ermee omgaan dus die houden jullie nog te goed…….
Hoop op meer mooie dagen dan komt er snel weer een vervolg van de vlietland….
Liefste Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *