Zaterdag 18 juni

geplaatst in: verhalen | 0

Zaterdagochtend was ik wel heel vroeg wakker maar ging toch nog even terug mijn bed in gisterenavond was het voor mijn doen een latertje lag er pas na twaalven erin. Om half acht werd voor de tweede keer wakker en dacht nu ga ik maar echt eruit want de zon scheen al lekker.

Meteen onder de douche en fris en fruitig begon ik mijn ochtend met een kop thee en een drinkfles met een stukje gember,twee schijfjes citroen en een beetje honing dat heb ik van mijn collega Marie over genomen en dat drink ik s’morgens en s’avonds een drinkfles vol.

Rond een uurtje of acht gevraagd aan manlief wordt nu wakker of roep ik je om half negen. Manlief mompelde:”nog een half uurtje liggen”. Voor mij geen probleem even alvast een boodschappenlijstje gemaakt wat gaan we eten op de VL.

Eigenlijk standaard lekkerbekken met brood maar willen we nog fruit mee of iets anders. Maar eerst langs Abram de visboer uit Spakenburg hij zei al:”om negen uur ben ik aanwezig”. Ik dacht zal wel de eerste zijn,maar niks is minder waar er stonden al twee oudere mannen aan de kraam.

Zoals al die andere keren kregen ik weer een stuk kibbeling te proeven beide heren hadden een bakje kibbeling besteld en mijn vier lekkerbekken lagen in de frituur.

Over en weer werd er dingen gesproken tot Abram zei:”jij werkt toch bij de appie,toch niet achter de kassa”. “Klopt ik werk bij de appie maar achter de broodafdeling:”:antwoordde ik. Waarop Abram zei:”heb jij ook last van lastige oude mannetjes”. Lachend antwoordde ik:”ja,zeker ze zijn soms heel lastig”. Waarop weer beide mannen zeiden:”dan komen we nooit bij jou langs bij de appie”. Waarop ik weer antwoordde:”is niet erg hoor want als je helemaal naar A’dam wil rijden om mij lastig te vallen”. Beide mannen keken mij aan en zeiden verder niet veel. Abram wenste mij een fijn weekend en ik hem en ik ging naar huis met mijn lekkerbekken.

Thuis aangekomen waren de tassen al klaar en Marco wilde nog een bakkie koffie en dan zouden we vertrekken.

Hier maken leuke graffiti tekening op

Weer dit weekend werkzaamheden op de A4 richting Den Haag zodoende moesten we weer richting Leidschendam en dan terug keren maar de afslag Vlietland was erg druk ongeveer een kwartier over gedaan kwamen we in de bocht in de boom deze vogel tegen.

Toen we de auto hadden geparkeerd stond er een leuke Citroën (lelijk eendje)vlak naast ons. Moest er gewoon een foto van maken.

Nou bolderkar is ingepakt en nu lopen maar in de verte liepen twee jongemannen één had een zak met grijptang en de ander liep met een plank in handen even gevraagd wat er op stond.

Ook hier wilde ik een foto van

Voordat we de brug op gingen zag ik een vogel in de boom liet Marco stoppen zodat ik er een foto van kon maken.

Het is niet heel scherp

Op het veld aangekomen onder kleedje gespreid en ons ontbijtje klaar gemaakt en heerlijk opgepeuzeld. De zon was heerlijk warm af en toe een duik in het water maar hoe verder de dag vorderde kwam er meer wind op zetten dus rond uurtje of half zeven zijn we richting huis gegaan.

Eigenlijk is dit de eerste keer dat we in het weekend zo vroeg thuis zijn van de Vlietland maar nog een film gekeken dat we opgenomen hadden en het heette: Same kind of different as me ik vond het zo’n mooie film het gaat over een rijk stel die een hele andere kijk krijgen over het leven.

Rond elf uur was het afgelopen en ik ben naar bed gegaan in de zon liggen,zitten maakt je wel heel vermoeid. Fijne zondag gewenst😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *