APK keuring

geplaatst in: verhalen | 3

Op dinsdag een afspraak met de garage in Woerden voor een apk keuring en kan mij auto al een dag eerder brengen zodat ik een leenauto mee krijg.

Gieta een collegaatje van mij wilde wel ruilen zodat zij tot twee ging werken en ik tot elf en dat vond ik heel lief van haar dus ik reed om iets over twaalven voor.

Kwam binnen maar Kees was achter bezig,hij zag mij en kwam gelijk aan lopen. “Goedemiddag”zei ik:”kom mij auto inleveren”. “Goedemiddag”zei hij:” ben je je auto zat dan”. “Nee, ik lever mijn sleutel in”. “Oke,je staat voor morgen gepland en je krijg een leenauto”. “Klopt,Marco dacht dat hij vanmiddag klaar was,maar het is pas morgen klaar toch”. “Nou,ik loop voor op schema dus hij is vanmiddag wel klaar bel je dan op”.

Moest even wachten voor de sleutel.

Kees:” hier zijn de sleutels,het is die blauwe ignis,de afstandsbediening werkt niet,er moet nog een nieuwe batterij in je kan het met de sleutel openen en sluiten”. “Moet ik hem af tanken als ik hem terug breng”. “Nee, hoor bel je straks als het klaar is”. “Is,goed fijne dag verder dag”.

Het is wel wennen om in een andere auto te rijden stuur is kleiner dan de mijne de versnellingsbak zit hoger,maar het maar voor heen en weer rijden.

Dacht ik ga gelijk boodschappen doen in het dorp sta ik al geparkeerd,verdorie geen parkeerschijf,dan maar naar huis toe,ook dat nog vergeten de klikker mee te nemen dan maar aanbellen. Wat ben ik toch verstrooid zeg.

Belde Kees net dat mijn banden versleten zijn moeten nieuwe banden onder heb winterbanden krijg er 4 seizoensbanden onder en dan belt hij als het klaar is.

Een APK kwam op โ‚ฌ292,- nu wordt het tegen de zes honderd weer een halve maand extra werken.

Heb zelf even gebeld of hij klaar was wilde perse met mijn eigen auto weer gaan rijden,deze leenauto was wel makkelijk om thuis te komen. Kan hem ophalen superblij maar wel een rib uit mijn lijf armer,maar volgens Kees heb ik toch wel 5 jaar met deze banden gedaan en 7965 km gereden ermee.

Afgesproken om elk half jaar aan te wippen om wat lucht in te laten pompen tot over een half jaar Kees๐Ÿ‘๐Ÿ‘.

Mijn waggie die mij weer zoveel rijplezier geeft.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *