Barbecue 2021

geplaatst in: verhalen | 1

We zouden afgelopen oktober 2020 bij de drie klavers een afsluiting buffet houden met een aantal mensen maar doordat de eigenaresse corona kreeg ging het niet door. We hadden alles tot in de puntjes georganiseerd maar we spraken af we doen dat een ander keertje.

Afgelopen week spraken we af zullen we op de Vlietlanden met het mooie weer gaan barbecueën en zo hadden de taken verdeeld een stelletje gaan de sauzen en stokbroden halen,een ander stel neemt een barbecue mee en maakt een salade wij,Tilly en Joost en Nienke verzorgen het vlees en wij nemen ons gasstel en barbecue mee.

Rond uur of drie liep naar de waterfront om met Tilly het vlees bij haar thuis op te halen in haar had ze een hele mooi tekst aan de muur hangen en met toestemming mag ik het hier plaatsen.

Terug gekomen op de Vlietlanden was het alleen nog wachten op Joost & Nienke die niet lang er na arriveerde met hun bootje alles uitgepakt heb ik het houtskool in de barbecue had gegooid en aangestoken.

De fik zat er al goed precies drie op een rij mijn handen gewassen in het water en wachten tot we er wat op konden doen.

Heerlijk saté voor iedereen een stokje of twee en op de andere twee moesten we nog even wachten,maar nu kan het feest echt beginnen.

Braadworsten,hamburger en gekruide filetlapjes.

Gekruide aardappels,gekruide krieltjes aardappelsalade,kruiden boter en aioli en natuurlijk stokbrood.

De pindasaus werd ook al lekker warm gemaakt.

En twee bakken met salade die op het veld klaar gemaakt werd.

Heerlijk drie vissoorten mosselen,gamba’s en heilbot met kruiden en wat groente gewikkeld in aluminiumfolie klaar om gestoomd te worden.

Saté ging verder op de barbecue en de filet lapjes op de andere barbecue.

De aardappels stonden ook op de plaat.

En nu rustig wachten om opgeschept te kunnen worden.

Ik heb heerlijk gegeten het enige waar ik op wacht is het visschoteltje gemaakt door Mart want Marco riep maar steeds:”schat heb je deze al geproefd”.

Ze stonden nog te pruttelen en ik heb geduld dus tussendoor een peukje en hier en daar wat geklets want we hadden best een grote groep 4 Stellen en dan Tilly en Agnes.

We hadden allemaal best genoeg want er ging alleen nog wat slavinken op de barbecue en de rest werd verdeeld.

Nog mijn pakketje geopend wat ruikt het lekker eerste hap auw,auw verband bij mij mond zo warm was het maar het smaakte verrukkelijk.

Heb het even door elkaar gehusseld nou zeg eens zelf zie het er niet lekker uit.

Na het eten nog even een bakkie koffie water gekookt en scheppen maar.

Nou ons barbecue feest loopt ten einde iedereen ging mondjes maat richting huis en wie was er weer alles laatste weg tuurlijk wij want we willen nog even genieten van de laatste zonnestralen thuis aangekomen nog een kop thee en koffie even nageklets en hup mijn bed in.

Mijn eerste officiële vakantie dag zit er op.

Liefst Esther😘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *