Boek 1……Eva slaapt

geplaatst in: verhalen | 0

Ben vanaf de eerste mooie zonnige dag dit boek aan het lezen en ik zei al misschien heb ik hem pas eind van het seizoen uit,maar elke keer op de Vlietland lees is steeds. Heerlijk ontspannend en ik kan mij heel goed voor alles afsluiten. Waar gaat het boek over:

Eva groeit op zonder vader.Haar Duitstalige moeder Gerda,een beeldschone Zuid-Tiroolse met een buitenechtelijk kind,valt uitgerekend op een politieagent van de Italiaanse bezettingsmacht,die hard optreedt tegen de onafhankelijkheidsideeën van de Zuid-Tiroler. Vito,een carabiniere van Reggio Calabria in het diepe zuiden,sluit ook de kleine Eva in zijn hart.Wanneer begin jaren zeventig de Zuid-Tiroler en de Italianen elkaar letterlijk naar het leven staan en Rome met harde hand regeert,heeft dat pijnlijke gevolgen voor het drietal. Eva slaapt is het verhaal van een intens verlangen naar iets wat je nooit hebt gehad, maar waarvan je wel weet dat het er is. Een roman over Zuid-Tirol,het zomervakantie -en skiparadijs voor tal van Nederlanders,als het toneel van een onmogelijke liefdesgeschiedenis in onrustige tijden.

Het boek is geschreven door Francesca Melandri en zij ontving voor haar debuutroman Eva slaapt talloze literaire prijzen.

Vond het soms moeilijk te begrijpen,maar door dat er een romance ontstaat tussen Gerda en Vito kon ik hem moeilijk wegleggen had er vanaf 17 april dit jaar een foto van gemaakt lezen thuis doe ik bijna niet heb daar geen geduld voor. Op naar mijn volgende boek om te lezen,

Liefst Esther 😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *