Gerecht week 26

geplaatst in: verhalen | 0

Soms tijdens het werken bedenk ik wat zal ik vandaag gaan maken.

Ook dit keer en dacht ga mijn lieverd verrassen ik maak bami dus ik haalde Thaise kipfilet in blokjes en twee zakken Chinese wok groenten.

Onderweg dacht ik o,ja heb nog varkensfilet in de ijskast liggen weet je wat ik maak van de kipfilet saté dat vind hij ook altijd lekker. Heb ook nog bami/nasi bamboe in huis dus dat wordt het.

Thuis aangekomen het vlees gesneden en gebakken in olie en toen het vlees aangebraden was de bamboe erbij en een klein beetje water erbij gedaan en dan de gewassen groenten erdoor.

Voor de baminestjes heb ik water opgezet met wat olie en zout goed laten koken.Toen het water kookte vroeg mijn schat ken je de bami erin doen,hij begreep even niet dat het in het water moest,dus wat doet Marco.Nee,schat het moet nog gekookt worden dus in het water.Ondertussen de saté in de olie gegooid.En dan uitlekken in een vergiet met keukenpapier zodat de olie daar opvalt.Satésaus gemaakt heel simpel pindakaas,water,ketjap,knoflook poeder en een beetje sambal.Nou alles is klaar we kunnen gaan eten.

Smakelijk eten🍽🍽.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *