Gerecht week 40

geplaatst in: verhalen | 0

De herfst is gekomen en de dagen worden korter en dan komen de stamppotten weer aanbod.

Marie een collega van mij die vertelde dat ze trek had in hachee en ik dacht dat klinkt lekker dus omdat ik vroeg op mijn werk ben zocht ik de basis om hachee te maken.Vrijdagmiddag belde ik naar het thuisfront en zei ik tegen Marco:”kan jij het vlees en de uien alvast klein snijden”. Marco antwoordde:”hoeveel uien moet ik snijden”.

Op het pak stond vier grote uien gelukkig bestaat het internet en Marco zocht het op en daar moeten veel uien in. Toen ik thuis kwam kon ik gelijk aan de slag wat een samenwerking van man en vrouw.

Eerst het vlees aangebraden en daarna de uien erbij met 250 ml water en twee laurierblaadjes maar ik moet altijd wat van Indische kruiden erbij gooien dus dat en een bouillonblokje erdoor en laten sudderen.Na anderhalf uur rook het zo lekker dat we beide moesten proeven of het vlees lekker zacht was,en dat was het.Terwijl het vlees aan sudderen was heb de aardappelen gekookt ook weer met een bouillonblokje en daarna heb ik het tot puree gemaakt.

Nou voor een ieder eet smakelijk en in plaats van rode kool heb ik er snoep wortelen bij gedaan.

Eet smakelijkšŸ½šŸ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *