Gerecht week 51

geplaatst in: verhalen | 0

Wat eten we vandaag?

Al een tijdje loop ik er mee in mijn hoofd om lekker bruine bonensoep te maken daar was ik als kind heel erg dol op.

Dus toen ik in de AH liep dacht ik wat heb ik nodig. Prei,knolselderij,potten bruine bonen,soepvlees en een schenkel met been dus dat haalde ik ook in huis.

Meteen ben ik er aan begonnen pan gevuld met water en vier bouillonblokjes erin en het soepvlees en de schenkel erbij lekker laten koken,ondertussen de prei heel klein gesneden en Marco begon de knolselderij schoon te maken en met een aardappelschiller hele dunne plakjes te maken.

We hebben het lekker laten pruttelen en vier potten met bruine bonen door keukenmachine fijne gehakt en daarna erbij gegooid we vonden er weinig smaak aan dus er ging nog twee bouillonblokjes,twee theelepels sambal en een ui en natuurlijk nog de prei en rookworst.

Na een uurtje hebben we de eerst kop soep geproefd en toen was het goed gekeurd door beide. We namen er geroosterd brood erbij Marco smeert er roomboter op en dan eet hij daar zijn vlees op en ik dompel het in mijn soep we hebben heerlijk gesmuld.Eet smakelijkšŸ½šŸ½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *