In memoriam

geplaatst in: verhalen | 1

Lieve Nico,

De eerste zoon van mijn moeder Nicolaas Klerks geboren op 28 februari 1955 in het pension op de Nicolaas Wittsenstraat nummer onbekend. Nico is de zoon van Flora Joanita Xenia en haar toenmalige vriendje Karel Kessing(weet niet of het goed geschreven is). Tijdens de overtocht vanuit Indonesië was mij moeder hoogzwanger. Mijn broer bleek bij de geboorte doof te zijn en er was toen in der tijd dat hij op schoolgaande leeftijd naar een special onderwijs moest en dat was op de Ammanschool in Amsterdam-Slotervaart en dan verblijf hij bij een gezin familie Diederiks een ouder echtpaar met twee dochters.

Een oude foto van de familie Klerks-de Koord het huis was altijd vol en hier staat Nico niet bij denk dat hij toen bij de familie Diederiks was.

Nico was getrouwd met Marion en zij kregen een zoon Glenn die net als ons moest leren omgaan met de gebarentaal die zijn beide ouders spraken.

We moesten aangeleerd worden rustig en alle worden duidelijk uit te spreken zodat Nico onze lippen kon lezen en hij kon zich goed verstaanbaar naar ons maken.

Maar wat heb ik mooie herinneringen aan jou zo groot man gepropt in een kleine gele mini en altijd even tijd om een potje voetbal te spelen ook vaak voor jou naar uivel gerend om een patatje satésaus te halen. Na het eten ging altijd een tukje doen en dan moesten we onder je voeten kietelen om je wakker te maken. Zo trots was ik dat we in het team van ADSV gingen spelen en jou als trainer te hebben was niet echt leuk,want je was super streng maar als een van jou zusjes scoorden dan liet je aan iedereen horen dat wij jou zusjes waren.

Jouw clubvoetbal was niet als de rest van het gezin pa was voor Feyenoord,jij voor Az en de rest voor Ajax er was dan wel strijd als de clubs tegen elkaar speelde. Dan was het een chagrijnige boel in huis, maar na een uur is de rust weer wedergekeerd.

Wat mis jou heel lieve Nico je was een hele lieve broer en je bent te jong van ons heengegaan. Toen mama overleed heb ik voor het eerst gezien hoe verdrietig je was het was hartverscheurend om jou zo te zien je had nooit jou biologische vader ontmoet maar je heb wel een hele mooie en lieve zoon op de wereld gezet.

Lieverd zal jou nooit en te nimmer vergeten je zit nog steeds heel diep in mijn ❤️love you.

Je zusje💋💋💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *