Koningsdag 2021

geplaatst in: verhalen | 1

Ik was al vroeg wakker heerlijk een ontbijtje gemaakt voor mezelf,Marco ligt nog op bed en de tv aangezet vandaag is het Koningsdag wel anders dan normaal vorige waren we volop bezig in de tuin.

Het was nog wat fris maar heerlijk de tuindeur opengeslagen en het journal kijken wat verwachten ze met Koningsdag en dan zie ik weer wat vogels in de tuin.

Moeder merel is bezig haar nest mooi te maken want tussen het onkruid zoekt zijn de beste materiaal. Wat kunnen ze veel in hun snavel meenemen zeg ik volg haar waar gaat ze heen en blijft alles wel zitten.

Groot en kleine takjes,bladeren als heeft ze met haar snavel vast ik wacht geduldig wat ze nu gaat doen dan gaat ze door haar pootjes om weg te vliegen waarschijnlijk is het toch iets te zwaar maar aan de bovenkant van Hedera gaat ze ergens naar binnen.

Vader merel houdt alles in de gaten uit de boom die nog als enige in onze tuin staat en als zij binnen volgt hij daarna.

In de treurwilg zie ik een grote zwarte vogel is het een kraai of een kauw zie het niet goed maar hij zit er wel een kwartier rustig op zijn plek en daarna gaat hij weg maar weet nog steeds niet welke van de twee het is.

Dan komt er getjilp van de tafel vandaan wat hebben we vandaag om te zien mussen en volgens mij een vink(weet het niet zeker maar mocht iemand het wel weten hoor ik het graag)het gezang is zo mooi om te horen maar ze blijven nooit lang zitten maar ik zal ze hier showen.

Dit is volgens mij een mus.

Deze volgens mij ook.

Dit is volgens mij een vink.

Deze ook volgens mij een vink.

Eerst was het eten verspreid over de tafel maar omdat het zo lekker weer was aten we vandaag buiten.

Ik heb het nu in een bakje gedaan maar de vink begreep er niks meer van was nu al het eten op vandaar dat ik wat op de tafel heb gedaan en het bakje schuin gezet past precies in het gat voor een parasol.

Heerlijk een broodje shoarma gegeten en het was echt lekker genieten met al het vogelgezang op de achtergrond.

Moest wel eerst de tafel schoonmaken en op een stukje aan de achterkant zat wat roest van een ijzeren bloembak en wat is dasty een wonder middel even ingespoten en daarna met een doekje eraf gehaald. Zat er toch al bijna twee jaar nooit er aan gedacht om dasty ervoor te gebruiken.

Wens jullie een fijne woensdag.

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *