Memory 8

geplaatst in: verhalen | 0

Met memory gaat ik ver terug in de tijd,dat speelt namelijk af toen ik nog een heel klein meisje was en met moeders aan de grote tafel zat en de radio op de wandkast stond te brommen.

Mijn moeder liefhebber van een lekker bakkie koffie niet zoals de meeste hem dronken maar een koffie toebroek(tubruk) in het Maleis vertaald betekent het botsing van water met koffie.

Koffie toebroek werd gemaakt door de gemalen koffie,suiker en melk in beker of kopje te doen en daarover heen gooide je gekookt water over heen goed roeren en dan een minuut of twee laten rusten dan kon je het drinken zonder dat de koffieprut in je mond kwam.Dit is koffie uit een Senseo pad met melk en suiker.zo zag het er uit als er water bijkwam.Nu zakt de koffie naar beneden en dan nog even laten staan.Zo denk ik terug aan een moeder-dochter moment ik aan de thee en zij aan haar koffie.

En wat mag ik op zo’n moment niet vergeten natuurlijk onze speculaas.Lekker soppen in ons drankje.zulke herinnering koester ik love you mama😘😘

Share this content:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *