Vuilnismannen bestaan ze nog wel

geplaatst in: verhalen | 1

Uit mijn jeugd kan ik nog herinneren dat wij van die ijzeren vuilnisbakken hadden en dan moest dat ding op straat op vuilnis dagen. Dat ding was loei zwaar en dan werden ze geledigd door de vuilnismannen het was super zwaar werk,denk dat de jeugd dat niet kunnen voorstellen.

Later kwamen de losse vuilniszakken die werden op de hoek van de flat gezet en dan werden ze door de vuilnismannen in de vrachtwagen gegooid en dan stonden ze achterop de wagen.

Nu wordt afval gescheiden wij hebben drie kliko’s één voor restafval,één voor gft en één voor papier en dan een kleine bak voor batterijen.

Restafval
Milieunormen
Papiervak

En dan hebben we zakken voor plastic die hang je dan aan de lantaarnpaal waar ze haken geplaatst hebben voorheen deed je het op de stoeprand maar als het waaide dan vlogen ze door de lucht.

Die zakken kan je gratis af halen bij de Jumbo en de AH dan krijg een rol mee.

Ons kliko voor restafval is nu overbodig omdat wij ook ondergrondse containers hebben.

Waar we weer een pas voor nodig hebben zodat zij de aantal vuil weer kunnen verrekenen aan de houder van de pas.

Maar tegenwoordig is het voor vuilnismannen niet meer zo zwaar werk denk want ze rijden bij ons door de straat de bakken worden op een rijtje gezet en de grijper pakt ze per twee op en ledigt het in de wagen behalve plastic die moeten ze er in gooien net als vroeger maar denk dat,dat lichter is dan de vuilniszakken uit mijn jeugd.

Weet niet of de film te zien is.

Het is wel mooi dat vuilnismannen niet meer zo zwaar werk moeten verrichten misschien nog andere delen van Nederland met het grof vuil in Bodegraven moet je eigen grof vuil naar het afval station brengen en dan moet bij de slagboom je pas laten scannen. Ik geloof dat het niet in rekening gebracht wordt maar de container doen ze ook met een grijper en wordt boven de wagen geledigd.

Wat een verschil met hoe dat vroeger ging. Als ik er aan denk om die ijzeren bak naar beneden te brengen en later mijn vuilniszakken hebben we het nu veel makkelijker.

Liefst Esther😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *